Hoe kat proof is jouw huis?

Hoe “Cat proof” is jouw huis?

 

Is jouw huis “Cat proof”. Katten kunnen zeer avontuurlijk zijn, zij gaan graag op expeditite en willen graag alles te weten komen over niet alleen hun omgeving maar ook de spullen in die omgeving. Voornamelijk jongere kittens komen hierdoor wel eens in de problemen. Somige jongen kitten komen vast te zitten of eten/drinken iets waarvan zij ziek kunnen worden. En als kattenliefhebber is dat wel het laatste wat wij willen.

Schoonmaakmiddelen & medicijnen

Net zoals bij mensen kunnen bepaalde schoonmaakmiddelen en medicijnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Voornamelijk eigenaren van jonge kitten moeten daarom voorzichtig zijn met waar zij de schoonmaakmiddelen en de medicijnen bewaren. Bewaar de schoonmaakproducten het liefst in een afgesloten kastje waar de katten er niet bij kunnen. Daarnaast is het belangrijk dat de verpakkingen van de schoonmaakmiddelen en medicijnen goed afgesloten zijn. Dit allemaal om te voorkomen dat uw geliefde kat gevaarlijke stoffen opdrinkt/eet.

Verzorgingsproducten

Veel verzorgingsproducten zijn gemaakt met behulp van chemische ingrediƫnten. Deze ingrediƫnten zijn ongevaarlijk wanneer je het gebruikt voor op het lichaam maar kunnen heel er schadelijk zijn voor de gezondheid wanneer deze opgegeten worden door uw huisdier. Zorg en daarom ook voor dat de verzorgingsproducten net zoals de schoonmaakmiddelen en medicijnen goed opgeborgen zijn en uit het bereik van uw huisdier.

Chocolade

In tegenstelling tot de mens zijn katten zeer gevoelig voor chocolade. Chocolade is voor katten zelfs zo erg dat het giftig voor ze is. Het komt niet vaak voor dat katten perrongelijk chocolade eten maar as ze dt doen dan is dat wel heel erg slecht voor ze. Het is dan ook zeker een aanrader om er voor te zorgen dat er geen chocolade in de buurt van de katten is wanneer er niemand thuis is.

Wat te doen bij als je kat giftige stoffen ingenomen heeft?

In zo geval kun je het best direct contact opnemen bij je dierenarts. Het verschilt namelijk per stof wat je het beste kunt doen. Bij de ene stof kun je je kat laten braken en bij de andere stof is het beter als een kat wat eet of laat drinken. Neem daarom gelijk contact op met de dierenarts voor het beste advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *