kat castreren

Kat castreren, wat kost dat?

Een nieuwe kitten in huis? Leuk! Een kat is dé perfecte aanvulling op jullie gezin en gaat zeker weten veel gezelligheid met zich meebrengen. Overdag buiten spelen en ’s avonds bij jullie op de bank. Gezellig! Tot ze zwanger wordt.. Gelukkig kan je dat voorkomen door je kat te laten castreren. Maar wat is castreren eigenlijk? En wat zijn de kosten daarvan?

Castreren: een korte uitleg

Als een kitten iets ouder dan een half jaar is, is hij of zij geslachtsrijp. Dat betekent dat hij of zij zich vanaf dat moment kan voortplanten. Castreren houdt in dat bij een kater de zaadballen verwijderd worden en bij een poes de eierstokken en eventueel de baarmoeder verwijderd worden. Dit voorkomt dat je nieuwe kitten al snel een nestje kan maken. En dat is waarschijnlijk niet waar jij op zit te wachten..

Wat kost een castratie?

De kosten van een castratie zijn over het algemeen overal gelijk. Voor een castratie betaal je €75. Het is niet heel veel, maar we snappen dat het niet altijd op te brengen is. Vooral in het begin, wanneer je alles nieuw moet kopen en ook de kosten voor het chippen moet betalen.

Een dierenverzekering afsluiten voor je kat

Om de kosten te drukken én alvast voorbereid de toekomst in te gaan is het aan te raden om een kattenverzekering af te sluiten. Vaak betaal je hier slechts €11 per maand voor en krijg je er veel voor terug. Een castratie wordt bij sommige verzekeraars namelijk volledig vergoed. Ook dingen als fysiotherapie, vaccinaties en medicijnen worden (gedeeltelijk) vergoed wanneer je een dierenverzekering afsluit. Op zoek naar de beste kattenverzekering? Je kan eenvoudig online een dierenverzekering vergelijken. Doordat er meerdere verzekeraars naast elkaar staan, zie je gelijk welke dingen vergoed worden bij verzekeraar 1 en welke juist weer bij verzekeraar 2. Makkelijk, toch?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *